SAGANET AWARDS 2023

SAGANET AWARDS 2023

Kom mee spelen en stem op de beste nieuwe Serious Game designer van het jaar. Ook niet leden zijn welkom.Voor leden is er achteraf een diner.

Schrijf je onderaan deze pagina in!

Op 23 februari strijden vijf finalisten voor de jury- en de publieksprijs, oftewel de Saganet Awards. Dit jaar hebben wij 15 kwalitatieve inzendingen ontvangen van rookie gamemakers. Na lang wikken en wegen heeft de jury – Brahim Harmane, Ivo de Nooijer en Diederik Stolk – vijf finalisten geselecteerd (in willekeurige orde): 

1. De Boekenrace

2. Hart voor de Zaak

3. Planner Pro

4. Under control

5. Ta(a)lentenjacht 

Door het spel De Boekenrace van Angema Romijn te spelen ontdekken en ontwikkelen hun eigen leesvoorkeur. Als gevolg hiervan kunnen kinderen beter kiezen en krijgen ze meer leesplezier. Meer info lees je hier en filmpje kijk je hier. https://youtu.be/1sGYTRKQXU8 graag embedden.

Hart voor de Zaak van Tanja van Grinsven geeft spelers (curriculumbouwers) inzicht in hoe ze denken over onderwijs en ict, hoe andere collega’s hierover denken en of die met elkaar strookt. Daarnaast krijgen spelers inzicht in hoe verschillende actoren en factoren, die een rol spelen bij onderwijs met ict, zich tot elkaar verhouden. Meer info lees je hier.

Planner Pro van Jurgen Bos en Henk-Jan Bruinenberg is ontworpen om het transportplanningsproces op abstract niveau na te bootsen. De spelers nemen de rol aan van de transportplanner en krijgen de taak om de dag planning te voltooien. Vanuit het centrale distributiepunt plannen zij de ritten voor hun chauffeurs om de ladingen van de dag te verdelen over het werkgebied. Het doel is om zo efficiënt mogelijk alle ladingen af te leveren. Meer info lees je hier of kijk je hier. https://youtu.be/EV6iCH_YlEY

Under control van Daniel Somart en Karolina Wróbel is een crisis simulatie over de crisisbeheersing en terrorisme. Tijdens de marathon van New York vindt er een terroristische aanval plaats. Deelnemers vormen een crisismanagement team en het is aan hun om de situatie onder controle te houden. Meer info lees je hier of kijk je hier. https://youtu.be/TcLR37ZBjjo

Ta(a)lentenjacht van Laura Stal is een bordspel over het (her)ontdekken van talenten. Specifiek ontwikkeld voor mensen met een niet-westerse migratieachtergrond die de Nederlandse taal machtig zijn op B1-niveau. Het is bedoeld om te spelen met een facilitator (in de vorm van docent, coach of loopbaanbegeleider) en twee spelers. Meer info lees je hier.

Deze vijf toppers blonken uit qua kwaliteit van doorontwikkeling, doelgroep- en doelgerichtheid, spelmechanica, vormgeving en originaliteit. Op de 23e hebben we de gelegenheid om alle spellen te spelers.

Programma van de dag:

14:00 Welkom

14:10 Toelichting opzet van de finale

14:15 Pitches van finalisten

15:00 Play sessie van 45 minutes

15:45 Play sessie van 45 minutes 

16:30 Keynote: Arjan van Houwelingen vertelt aan de hand het succesvolle light serious game GRUNN over het maken van een spel voor groot publiek, terwijl de jury haar oordeel velt: 

16:45 Uitreiking awards 

– Juryprijs 1000,-  

Publieksprijs.€500,-

17:00 Borrel

18:00 Diner voor de SAGANET leden (alleen als je lid bent gratis dus!)

WAAR?
Locatie:  Haagse Hogeschool, (hoofdgebouw) Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
Let op: parkeren kan bij Q-Park Laakhaven maar is niet goedkoop.
Kom met OV! De Hogeschool is pal naast Station Holland Spoor.
Meer info op de website van de organisatie

Datum/Tijd
23 februari 2023
14:00 - 17:00 uur
iCal

Locatie
Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
Den Haag
Nederland


Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.