SAGANET seminar ChatGPT: Spelen met Intelligentie

SAGANET seminar ChatGPT: Spelen met Intelligentie

Spelen met Intelligentie & Groningen:

The Art of AI-Powered Serious Game Design

Schrijf je in onder aan de pagina. Plaatsen zijn beperkt!

(lukt inschrijven toch niet? mail ons even op seminar AT saganet.nl)

Wat krijg je als je AI en Serious Games samengooit op een veld in Groningen en een ruimte in Utrecht? Een unieke workshop genaamd “Spelen met Intelligentie” in de UU. Aansluitend vindt een borrel plaats in de Basket, en diner voor SAGANET leden.

Tijdens de workshop maak je (nader) kennis met ChatGPT en ontdek je haar wonderlijke mogelijkheden in het ontwerpen van serious games. In deze workshop focusen we ons op ‘ChatGPT-powered (serious) game design’ nemen krijg je de kans om hands-on te ervaren hoe deze tool gebruikt kan worden om jouw eigen educatieve en vermakelijke game te ontwikkelen.

Maar dat is nog niet alles! Met behulp van ChatGPT ga je praktisch aan de slag met het herontwerpen van het spel “GRUNN, pioniers in de provincie“. Dit spel brengt de geschiedenis van de provincie Groningen op een nieuwe, laagdrempelige manier onder de aandacht bij jonge mensen. Door de tegels te gebruiken, bouw je je eigen provincie en ontdek je verschillende landschapssoorten zoals veen en kwelders, werp je wierden op, bouw je kerken en boerderijen, maak je polders en leg je waterwegen en dorpen aan.

beelden gegenereerd met AI met behulp van Midjourney v5

Wat wil jij van GRUNN maken? Wil je je focussen op regionale uitbreiding naar bijvoorbeeld Drenthe, focus je liever op de personages, of vind je dat een GRUNN-Star Wars-editie eigenlijk de meest logische stap is? Spelen met Intelligentie biedt je de mogelijkheid je fantasie direct in de praktijk te brengen.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking tussen de UU en simulatie en gamevereniging SAGANET. De workshop “Spelen met Intelligentie”, gegeven door ervaren game designers en AI-enthousiastelingen Arjan van Houwelingen van de Hanze Hogeschool en Tim Goudriaan van AI-Advies & Training.

  • Meld je hier aan. Het aantal deelnemers is maximaal 28 personen. Technische kennis of ook maar enig verstand van serious game design en AI zijn NIET vereist of nodig voor deelname.
  • Voorbereiding: Neem een laptop mee, en zorg dat je (idealiter) een eigen account hebt bij chat.openai.com.

Aansluitend is er een borrel voor alle deelnemers in de Basket, en daarna een diner voor SAGANET leden.

coverafbeelding van GRUNN getekend door Emma Wilson

 

Meer info op de website van de organisatie

Datum/Tijd
25 april 2023
13:45 - 17:00 uur
iCal

Locatie
Universiteit Utrecht Active Learning Space
Bolognalaan 101, ruimte 2.049
Utrecht
Nederland


Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.