SAGANET Zomerseminar 2021: Back to School GEANNULEERD

SAGANET Zomerseminar 2021: Back to School GEANNULEERD

GEANNULEERD

Wegens een tekort aan inschrijvingen zijn we helaas genoodzaakt het zomerseminar van SAGANET te annuleren.  We hopen iedereen te mogen ontmoeten tijdens het Najaarseminar in November 2021. Wellicht lag de datum te krap na de vakantie? We geloven zelf in elk geval in het programma en onze sprekers. Had je willen gaan, laat ons dan weten als je naar een herkansing van dit onderwerp zou komen.

Het bestuur van SAGANET

Het zomerseminar ‘Back to School’ is de eerste fysieke bijeenkomst sinds lange tijd. Daar zien we naar uit! Als locatie hebben we het centraal gelegen, pittoreske Landgoed Zonheuvel te Doorn. Het programma biedt een aantal gezamenlijke activiteiten, zoals de keynote, de borrel en het eten. Daarnaast is in de middag een programma met twee tracks bedacht, één track richt zich op het ‘denken’ en het andere op het ‘doen’. Je kiest er een van de twee om aan deel te nemen.

KEYNOTE TIM WUISMAN & AAYASHI LIANA SHAH

De keynote gaat over het integreren van serious games in het academisch onderwijs. Als onderdeel van hun vak “Crisis Simulations” hebben Tim Wuisman en Aayashi Liana Shah van Universiteit Leiden dit jaar studenten verschillende serious games laten bouwen over publieke veiligheid. Tijdens hun keynote delen Aayushi en Tim hun ervaringen. Wat ging goed? Wat kon beter? En, wat hebben ze vooral zelf er van geleerd?

TRACK DENKEN

In de track denken beginnen we direct met een echte uitdaging. We buigen ons over de definitie van serious gaming. Deze vraag gaan we proberen te beantwoorden in een werkgroep. Wat is wenselijk en haalbaar? Een precieze definitie die veel uitsluit of juist een ruime definitie die veel open laat?

Dan hebben we Martijn Koops gevraagd om specifiek voor dit onderwerp zijn gedachten op een rij te zetten, en een presentatie te geven. Martijn Koops is als docent bij de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht en auteur van de boeken Gamedidactiek en Gamedidactiek 2 al jaren actief voorvechter van het gebruik van Serious Games in educatie. Hij is een van de drijvende krachten achter het Seminar Gamedidactiek. Hij zal deze sessie zijn meest recente inzichten op het gebied van educatie en gamen delen.

TRACK DOEN

In de track doen beginnen we met een goed robbertje vechten, maar dan wel zacht en veilig. In deze actieve outdoor workshop leer je allemaal iets nieuws: zwaardvechten met veilige Larp wapens. Bewijs je nieuwe talent in jouw groepje in het aansluitend ‘Troll bal’ toernooi. Larpen ‘Light’: de actie, kostuums en aankleding uit een Larp, zonder het rollenspel.

Daarna laten studenten zien wat ze in huis hebben als het gaat om game design. Enkele van de studenten die hebben deelgenomen aan het vak Crisis Simulation bieden de mogelijkheid hun spelontwerp met hen te spelen. Welke overwegingen liggen achter het ontwerp? Welke afwegingen zijn gemaakt, werkt het en is het boeiend?

AFSLUITING EN DINER

De middag wordt afgesloten met een borrel en een diner. Daarnaast zijn we hard bezig ook nog een gezamenlijk spel te organiseren.

Schrijf je hier in. Uiteraard doen wij ons best om zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen aan het programma van hun keuze.

Tijd: dinsdag 31 augustus, 13:00 tot 20:00
Plaats: Landgoed Zonheuvel Doorn
Entree: gratis voor leden, niet leden 50 euro (inclusief diner!)

Meer info op de website van de organisatie

Datum/Tijd
31 augustus 2021
13:30 - 19:00 uur
iCal

Locatie
Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
Nederland


Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.