Winterseminar 2022: SAGANET Awards, en How to Sell a Game

Winterseminar 2022: SAGANET Awards, en How to Sell a Game

Er is talent in Nederland! Ook bij het maken van Serious Games, en SAGANET draagt bij aan de ontwikkeling van dat talent met de SAGANET Award. Duizend euro gaat naar de winnaars van de juryprijs, vijfhonderd naar de winnaars van de publieksprijs, beide te besteden in het kader van verdere ontwikkeling op Serious Game gebied. Dit jaar vindt deze live bijeenkomst plaats op de Haagse Hogeschool, waar maar liefst zes finalisten hun spellen komen demonstreren, samen met studenten van de Hogeschool zelf. Wees er bij, speel mee, en help beoordelen voor de publieksprijs!

Om de dag nog interessanter te maken, nodigen we sprekers uit die iets vertellen over het vermarkten van een spel, en ervaring delen over het doen van een succesvolle Kickstarter. Voor aangemelde SAGANET leden wordt er na afloop van het evenement een diner georganiseerd.

Het programma:
13:00 – 13:05
13:05 – 13:30 keynote Natalia Wojtowicz
13:30 – 14:00 Pitches (zes in totaal)
14:00 – 16:00 spelen en stemmen
16:00 – 16:30 keynote Marcel Köhler
16:30 – prijsuitreiking en dagsluiting

Natalia Wojtowicz

Natalia Wojtowicz is docent Safety and Security Management Studies aan de Haagse hogeschool. Eerder werkte zij op het NAVO hoofdkwartier in Brussel bij de Defence Investment Division. Na haar aanstelling in Brussel verhuisde zij naar het NAVO Civil-Military Cooperation Center of Excellence, gevestigd in Den Haag. Zij heeft daar het Wargaming, simulatie en modelling project geïnitieerd en geleid van 2017 tot 2020. Hierbij focuste zij op het introduceren van burger bevolking bij het wargamen om nieuwe spelformats te ontwikkelen die beter aansluiten bij hedendaagse conflicten. Zij verzamelt en discussieert nog steeds graag over het wargamen van ‘onze tijd’. Je kan haar volgen op Twitter: @Wojtowicz_N

Finalisten SAGANET Award

Tijdens de finale van de Saganet Award krijg je de mogelijkheid om verschillende games te spelen van de finalisten. Zo gaat “Seoul 1935” van jong talent Erji Papaj over spionage tijdens de bezetting van Korea door Japan. Krijgen spelers inzicht in verpleegkundig leiderschap en identiteit in de game Florence en Virginia” van Marjet Kerkstra, en geeft de game “Drug R&D – developing downfall” van Ján Mudrik en Barbara Lechnická inzicht in de mogelijke (negatieve) effecten van het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en medisch onderzoek. Naast deze games is er ook een kans om spellen “Zeevaarders in Beweging”, Click & Cook en een “Crisis simulatiete spelen van de overige finalisten. De Saganet Award bestaat uit een publieksprijs en een juryprijs.

Marcel Köhler

Vanaf een jaar of 10 maak ik al spellen in allerlei verschillende vormen. Dit zijn zowel spellen voor op de tafel, zoals een bordspel, als ook spellen buiten. Ik ben daarbij altijd erg geïnspireerd door verhalen, vandaar ook mijn interesse voor geschiedenis, de verhalen verteld vanuit echte gebeurtenissen. Na het maken van een aantal spellen met fantasie onderwerpen, ben ik 4 jaar geleden begonnen om mij te richten op spellen met een historisch thema. Hierbij vind ik een goede balans tussen de complexiteit van de geschiedenis en het toegankelijk houden van het spel belangrijk. En niet te vergeten, dat het spel leuk is, zodat veel mensen het kunnen en willen spelen. Zo zullen de spelers ongemerkt op een gezellige manier iets leren over de geschiedenis.

Bordspel Nederlands verzet: Oranje zal overwinnen!

Ik heb een bordspel over verzet in Nederland gemaakt omdat er voor zover mij bekend enkel boeken en films over dit onderwerp waren. Er was dus nog geen interactieve manier om over dit deel van de geschiedenis te leren. Door zelf keuzes te maken in een spel, kun je enigszins  ervaren en leren wat een moeilijke beslissingen er toen gemaakt moesten worden en in welke lastige situaties mensen toen zaten.

Lees er meer over op de succesvolle crowdfunding pagina: https://www.kickstarter.com/projects/orange-shall-overcom/dutch-resistance-orange-shall-overcome

Of bekijk de korte introductie video:  https://www.youtube.com/watch?v=79pfd5_EbvI

We houden ons vanzelfsprekend aan de dan geldende regels rondom COVID-19.

Zet het in je agenda en wees er bij: donderdag 3 maart 2022, van 13:00 tot 18:00, op de Haagse Hogeschool in Den Haag.

(Leden loggen eerst in voordat ze een plaats reserveren! Op je mobiel scroll je hiervoor helemaal naar beneden.)

Meer info op de website van de organisatie

Datum/Tijd
3 maart 2022
13:00 - 18:00 uur
iCal

Locatie
Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
Den Haag
Nederland


Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.