Connections is de verzamelnaam voor wargaming conferenties die verspreid over de wereld plaatsvinden. Na 20 jaar alleen in de US, vindt sinds 2013 ook een Connections UK plaats op Kings’ College in Londen. Oud Saganet bestuurslid Swen Stoop en wargame operator Hans Steensma waren daarbij aanwezig. Op de terugweg – in het vliegtuig – ontstond het idee om ook een wargaming conferentie in Nederland te organiseren en omdat te doen onder de paraplu van Saganet, als een werkgroep. Met steun van het bestuur van Saganet vindt sinds 2014 jaarlijks Connections NL plaats. Kijk voor meer informatie en een uitgebreid verslag op www.connections-netherlands.nl

Internationaal is sprake van toenemende aandacht voor wargaming, zoals blijkt uit een aantal recente publicaties en de oprichting van een heus wargaming netwerk in Engeland.

– https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/research_reports/RR2200/RR2227/RAND_RR2227.pdf

– https://paxsims.files.wordpress.com/2019/11/2019-wargaming-the-far-future-final-20191105.pdf

– https://digital-commons.usnwc.edu/newport-papers/43/

– https://www.kcl.ac.uk/sspp/departments/warstudies/research/groups/wargaming-network

– https://paxsims.wordpress.com

De afgelopen 6 edities namen elk jaar Saganet leden – met korting – deel aan Connections NL. Ook zijn bezoekers van Connections lid geworden van Saganet. Kortom, het team dat de conferentie organiseert zet in op win/win wargaming.

Check ook @ConnectionsNL.